Vitaladd - okyselovač mléka
Kód: 190Detailní popis produktu
Okyselovač mléčných nápojů pro telata
Okyselování mléka v českých chovech stále preferovanou variantou oproti tepelného ošetření (pasterizací). Principem okyselování spočívá zaprvé v minimalizaci růstu bakterií v mléčném nápoji, zadruhé zlepšuje jeho trávení. Kasein je hlavní protein v plnotučném mléce nebo náhražce mléka (těch, které jsou postavené na odstředěném mléce), který se pro optimální trávení musí nejprve dostatečně vysrážet ve slezu telat. To se děje pod vlivem nízkého pH a komplexu trávicích enzymů. Kyselina citrónová ve Vitaladd snižuje pH, což urychluje a podporuje srážení, ale současně i redukuje bakteriální kontaminaci.
Dekáry šlechtění a krmení změnily složení mléka dnešních dojnic. Obsah tuku a bílkovin vzrostl, zatímco koncentrace vitamínů a minerálů klesla. Výsledkem je, že složení plnotučného mléka již ve všech parametrech nemusí plně vyhovovat potřebám telat. Zatímco je mléko bohaté na vápník, fosfor, draslík a chlor, je ovšem na druhou stranu chudé na železo, mangan, měď, kobalt a vitamíny D a E. Vzhledem k nízké koncentraci některých minerálů a vitamínů v plnotučném mléce je tele ohroženo jejich nedostatkem, které mohou vést ke zpomalení růstu a horší imunitní odpovědi. Vitaladd je bohatým zdrojem těchto nedostatkových vitaminů a minerálů.
Vlastnosti & benefity:
- kyselina citronová minimalizuje růst bakterií v mléce
- podporuje lepší trávení kaseinu
- obsahuje vitaminy a minerály, které v mléce chybí
- bezproblémová rozpustnost
Doporučené použití:
- v chovech krmících netržní mléko zajišťuje okyselení mikrobiální nezávadnost
- pro podporu lepšího trávení mléčného nápoje (mlezivo, mléko, mléčná náhražka)
Určení a dávkování:
Přidejte přímo do mléka či nejdříve rozmíchejte v malém množství vody.
- studené mléko - 10 g Vitaldd/litr mléka
- teplé mléko - 5 g Vitaldd/litr mléka
Nepřesáhněte 6 % celkové denní krmné dávky.
Balení:
- 5 kg kbelík
Doplňkové parametry
Kategorie: | Krmné doplňky pro telata |
---|---|
Hmotnost: | 5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.